fbpx
עשוי לעניין אותך:
קטגוריות

אבטחת מידע – טיפים למשתמש

אבטחת מידע – טיפים למשתמש
אבטחת מידע היא עולם רחב. בעיקרו של דבר, מטרתה היא אחת: הגנה על מערכות מחשב מפני סיכונים המאיימים עליהם. באופן כללי, היא כוללת אבטחה פיזית של המבנה בו נמצאות מערכות המחשוב, אבטחת ציוד המחשוב (החומרה) כמו גם אבטחת התוכנה והמידע האגור בה. במערכות מחשבים שונות, אם הן ציבוריות, בארגונים גדולים או אפילו אצל משתמשים פרטיים וביתיים, נאגר מידע אישי רב, לעתים רגיש ולעתים אף סודי ומסווג. מידע זה, שפגיעה בו עלולה להביא לנזק חמור – אישי, כלכלי או ביטחוני – זקוק להגנה מפני חדירת גורמים בלתי מורשים, גניבת חלקים ממנו או החדרת גורמים מזיקים אליו.

עיקר הסכנות נובעות מחיבור מערכות המחשוב לרשת האינטרנט (למרות שגם ללא האינטרנט, קיימות סכנות לא קטנות). מאחר וכיום, האינטרנט הפך לבסיס השימוש במערכות מחשוב רבות, חשוב להבין על מה יש לשים לב ואילו חלקים יש להדגיש כשבאים להיערך להגנה על מערכת המחשוב:

אנטי וירוס – תוכנת אנטי וירוס היא הבסיס להגנה על המחשב מפני וירוסים ומזיקים חיצוניים. כדאי ונכון לעשות שימוש בתוכנת אנטי-וירוס חוקית, משולמת (!!) ועדכנית. בדרך זו המחשב שלכם יהיה מוגן ברמה הבסיסית והחיונית ביותר.

"חומת אש" – Fire Wall – היא כינוי לשיטת הגנה שכמו מקיפה את רשת המחשב בחומה המסננת מיני תוכנות ואפליקציות מזדמנות ה"מנסות" לחדור אל תוך המחשב ולהתמקם בו. תוכנות אלה עלולות להוות גורם פוטנציאלי
לנזק חמור, מבלי שהתכוונתם לכך.

מערכת הפעלה מעודכנת – מערכות ההפעלה של המחשב (דוגמת מיקרוסופט או לינוקס) מייצרות גרסאות מתחדשות ומתעדכנות מדי כמה זמן. הן אינן חסינות לפרצות וחשוב לעדכן את הגרסאות החדשות, מעבר לנוחות ולחידושים אותם הן מציעות, גם מסיבות של אבטחה.

אימיילים ממקור לא ידוע – בדיוק כפי שלא פותחים דלת לאדם זר, כך גם אימיילים ממקור לא ידוע – מאד לא כדאי לפתוח. מזימות הונאה רבות עושות שימוש בדואר האלקטרוני של משתמשים תמימים ומחדירות למחשב חומר זדוני שעלול לגרום לפריצה למחשב שלכם.

"מתנות" מזרים – גם אותן לא כדאי לקבל. הצעות מפתות דרך הדואר האלקטרוני לקבל אייפד חינם?! בהרבה מקרים לא מדובר במתנה אלא בפוטנציאל להחדרת גורם מזיק. כך גם ברשתות החברתיות – לא כדאי להתפתות ל"מתנות".

שיתוף קבצים – תוכנות שיתוף קבצים עלולות להיות פרוצות ולהפוך את המחשב שלכם, במידה ותעשו בהן שימוש, לפרוץ וחדיר. לכן, תמיד מומלץ להימנע מתוכנות אלה או לפחות לקחת בחשבון שכל מידע ששיתפתם – יגיע לרשת וייהפך לציבורי בניגוד לרצונכם.

סיסמאות – מקרי הונאה רבים מתרחשים בעקבות האקרים שכלל לא פרצו לרשת אלא, בפשטות, גילו את הסיסמאות שלכם כמשתמשים באתר הבנק, הביטוח הלאומי וכיוב'. לכן, כדאי ליצור סיסמאות משתמש לא טריוויאליות (לא תאריך יום ההולדת שלכם, למשל). כדאי ליצור סיסמאות "חזקות" המשלבות אותיות ומספרים באופן אקראי.

סרגלי כלים לא תמימים – אל תתפתו להתקין על מחשבכם כל סרגל כלים. בדקו היטב מי עומד מאחוריו. ייתכן מאד שמדובר בגורם שמייצר פרצה המוציאה ממחשבכם מידע אישי החוצה.

הבנת הדינאמיקה – חשוב להבין רעיון עקרוני: כל מידע שתעלו לרשת – יישאר בה לעד!!. רבים מעלים מידע לרשת על מנת לחסוך מקום על המחשב האישי שלהם, ליהנות מזמינות ונוחות ולהקל על השיתוף שלו עם חברים. כדאי לבדוק היטב את הגדרות הפרטיות בכל שירות בו משתמשים להעלאת המידע האישי לרשת הציבורית. המידע הזה כבר לא בידיכם ובשליטתכם הבלעדית. הוא יהיה שם לתמיד ולעיני כל מי שיחפוץ בו.

אם אין אני לי – בסופו של דבר, עם כל חומות ההגנה ותוכנות האנטי-וירוס למיניהן, הפעילו שיקול דעת!! עשו שימוש מהנה אך מושכל ברשת האינטרנט והיו מודעים תמיד לסכנות הטמונות בה.

עשוי לעניין אותך:

יש לכם שאלות?

מלאו את הטופס ונציגנו ייצור עמכם:

דילוג לתוכן