fbpx
עשוי לעניין אותך:
קטגוריות

משאירים את הסחיטה לפירות

כמו רבים אחרים, גם אני צפיתי השבוע במהדורות החדשות שסיקרה בהרחבה את "העוקץ המרוקני" – כפי שכינתה זאת משטרת ישראל; גל התקפות כופר באינסטגרם, אשר פגע עד כה במספר רב של ישראלים שנפלו קורבן לסחיטה של אלפי שקלים, תחת האיום שסרטונים מיניים בהם השתתפו – יפורסמו במקומות שונים.
השיטה פשוטה, אבל עדיין לא נעשה די למנוע אותה מבחינת מודעות וכללי זהירות חשובים שלא ננקטו. מספרי הישראלים שנפלו במלכודת הם ההוכחה לכך שהאיום רחוק מלהיות מופנם: בחורה צעירה ומושכת כביכול, מקיימת שיחות עם הקורבן, רוכשת לאחר פרק זמן מסוים את אמונו והשיחה הופכת לרומנטית. מכאן קצרה הדרך עד לשיחת וידאו אינטימית שבמהלכה חושפת עצמה "הבחורה" בפני הקורבן, מה שנותן לו את החופשיות לחשוף עצמו בפניה בצורה מינית מפורשת.

ברוב המקרים, במצב שכזה כבר לא יהיה צורך בסרטון נוסף; התרמית מתגלה ובעקבותיה הדרישה הכספית והאיום לפרסם את הסרטון, במידה ויסרב הקורבן לשלם את דמי הסחיטה.
יחד עם האמירה ששיטת הסחיטה פשוטה, אני חייב לומר שהיא גם השתכללה והפכה ליותר "מושקעת". עד לאחרונה, למעלה ממחצית שיחות הכופר היו שיחות די זהות, שאיימו בפרסום תכנים מיניים של הקורבן, כשבחלק מהמקרים, שמע הקורבן מהתוקף פרטים כלליים אינטימיים על אודותיו, והניח כי סרטון כזה או אחר מעברו אומנם נמצא בידי התוקף, אלא שבפועל, כלל לא היו קיימים סרטונים כאלה! הנחת העבודה של התוקף הייתה שחלק מהקורבנות יזלזלו וידחו את האיום, ואילו חלק נוסף ייבהל, ייכנע וישלם…

הנחיות המשטרה שלא להתייחס להודעות אלו, דרבנו את התוקפים לעבור לאיומי תכנים מיניים עם "בשר", תרתי משמע. עתה הלחץ על הקורבן גדול, ומכאן גם הנטייה שלו לאבד עשתונות ולבצע טעויות נוספות, מלבד סדרת הטעויות שביצע כשהתפתה מלכתחילה להאמין שהתוקף הוא אומנם מי שהוא טוען.

מה לעשות? הפתרון הטוב ביותר היה מלכתחילה לא לעשות, לא להתפתות, ואז גם לא היו מתעוררות בעיות. ומשנעשה הצעד, ולמרות הלחץ, אני אומר מניסיוני שעדיין, ובכל מקרה, לא מומלץ להיכנע לדרישות הסוחטים; לא מכיוון שהם לא מסוגלים לבצע את איומם, אלא מהסיבה הפשוטה שאין כל ערובה שהם יעמדו במילה שלהם ולא יבקשו כספים נוספים. זה קרה אינספור פעמים וגם יקרה בהמשך. תוקפים יודעים לזהות לחץ של קורבן ועלולים בהחלט לנצל את המצב לטובתם לשם סחיטה או סחיטות נוספות. חשוב לפנות ולהתלונן במשטרה, לדווח על כך לפלטפורמות התוכן שבהן פורסם התוכן הרגיש ולבקש להסירו.

ושוב, הפתרון הטוב ביותר הוא מניעה ונקיטת אמצעי זהירות. כדאי לזכור: כל עוד לא פגשתם את הצד עמו שוחחתם, וכל עוד אין בידיכם פרטי ואמצעי זיהוי ממשיים וודאיים על אודותיו, הוא בגדר חשוד פוטנציאלי לסחיטת מידע מכם.
כדאי להיזהר כעת מלשלם את המחיר אחר כך, תרתי משמע…

עשוי לעניין אותך:

יש לכם שאלות?

מלאו את הטופס ונציגנו ייצור עמכם:

דילוג לתוכן