fbpx
עשוי לעניין אותך:

וירטואליזציה היא טכנולוגיה רלוונטית לקידום העסק שלו

גיא הוכמן, מנכ"ל ג'יני –
"גם מנהל עסק קטן צריך להבין שוירטואליזציה היא טכנולוגיה רלוונטית לקידום העסק שלו."
הוירטואליזציה מגיעה לזירת ה-SMB ומיישרת את זירת התחרות.

מנהלים מבינים כיצד לשפר את התוצאות העסקיות מול המתחרים על-ידי ניצול מיטבי של המשאבים ומעבר אל שירותי ענן אכן חוסך זמן יקר וכסף ברכישת חומרות ורישוי.

Genie: הווירטואליזציה מגיעה ל-SMB ומיישרת את זירת התחרות.

"אם הייתי צריך לתמצת את המסר לתובנה החיונית ביותר, שכל מנהל עסקים צריך להטמיע ביחסו למחשוב ארגוני, הרי היא שווירטואליזציה היא טכנולוגיה רלוונטית לקידום העסק שלו, גם אם הוא קטן או בינוני", אומר גיא הוכמן, מנכ"ל Genie שירותי מחשוב עסקי.

"מסיבות היסטוריות היו אלה הארגונים הגדולים וחברות ה-Enterprise שנחשפו ראשונים להתפתחות הטכנית והיו הראשונים להפיק ממנה יתרונות תחרותיים רבים. החל בניצול טוב יותר של ציוד ורשיונות תוכנה, דרך יכולת להגיב במהירות לצרכים משתנים ולשפר בכך את הזריזות העסקית, וכלה בחיזוק השרידות העסקית וההתאוששות מאסונות – וירטואליזציה אכן חוללה מהפך היסטורי ב-Datacenter. עסקים רבים חוו קפיצה דרמטית בזמינות והתאמה של מערכות ה-IT ליעדים העסקיים ושיפור מקביל של ה-ROI להשקעות בטכנולוגיה.

אבל המהפכה נעצרה משום מה בכניסה למגזר ה-SMB. עבור אלה שנשארו מחוץ למעגל ההתחדשות זה פספוס הזדמנות עסקית שלא ייסלח, כי אין לו הצדקה טכנית. וירטואליזציה צריכה להיות מוטמעת בכל המגזרים ולהביא יתרונות תפעוליים וכלכליים לעסקים קטנים כפי שהיא מביאה לגדולים. אין למעשה חלופה לווירטואליזציה שאינה כרוכה בסיכונים עסקיים בלתי נסבלים וירטואליזציה היא לא העתיד, היא ההווה של ה-IT הארגוני".

הנסיון מדבר ההוכחות בשטח
גיא הוכמן הגיע למסקנה הזאת לא משיקוליום תיאורטיים ועיון בדוחות של אנליסטים והמלצות יועצים. הוא מדבר מנסיון, 15 שנים של ביצוע פרוייקטים וניהול במיקור חוץ של מערכות המידע עבור מאות חברות SMB, שנצבר מאז הקמת genie בשנת 1998. "הקמתי את החברה כדי לספק שירותי ניהול IT במיקור חוץ לחברות תעשייה שלא רוצות או לא מסוגלות להתעסק בצד הטכני של תשתיות המידע באופן שוטף", הוא מספר. "בין הלקוחות הראשונים שלנו הייתה "ברית פיקוח" חברת שירותי ניהול וראיית חשבונות מהגדולות בישראל, שמובילה את הנושא במגזר ההתיישבות, קיבוצים ומושבים.

השותפות העסקית בינינו התחילה בקבלת אחריות על ניהול ותחזוקת מרכז המחשבים של "ברית פיקוח" שהייתה ראש גשר ומנוף לביצוע מגוון רחב מאוד של פרוייקטים בכל סוגי הלקוחות של ברית פיקוח. מפרויקט לפרויקט רכשנו ידע ונסיון ייחודיים בוורטיקלים שנקקו לשירותנו – כולל הבנת סביבת האילוצים הכלכליים, הפיננסיים והרגולטוריים של מגוון תעשיות. מזרוע טכנית הפכנו לנכס רב ערך של ברית פיקו וכך הברית נכנסה לשותפות ב-Genie בשת 2004".

הכניסה של ברית פיקוח שאפשרה התרחבות מהירה של Genie (היום החברה מעסיקה מעל 80 מקצועני IT מהשורה הראשונה), הגיעה ברגע מוצלח במיוחד, כאשר המודעות לווירטואליזציה החלה להתפשט בעולם העסקי. "הצלחנו לאסוף מסה קריטית של כישרונות ומומחים בשלב מוקדם יחסית וכך לקבוע יתרון בפער גדול, שלא נסגר, מול המתחרים", אומר גיא. "הודות להתמקדות טכנולוגית בשלב מוקדם יחסית הצלחנו להביא את Genie למעמד מיוחד בין האינטגרטורים בישראל.

באופן גס אפשר לחלק את חברות האינטגרציה לשתי קבוצות: "חמש הגדולות", שממוקדות במגזר ה-Enterprise ומתקשות להבין את עולמן המצומצם של חברות קטנות ובינוניות, וערב רב של חברות זעירות, שמשאביהן הכספיים מספיקים לכל היותר לטיפול בצורכי ה-IT של העסקים הקטנים ביותר. באמצע, נופלות בין הכסאות, אפשר היה בעבר למצוא את חברות "המרכז העסקי", ה-Mainstream שמהווה 70 או 80 אחוז מהסקטור היצרני בישראל. Genie בנויה ספציפית לשרת אותן. מבחינת גודל, מיקוד עסקי, הבנת האילוצים והלימה לצרכים, אנחנו בנויים לשרת את ה-Mid Range טוב יותר משתי הקבוצות המסורתיות. והצורה היעילה ביותר שאנו יכולים לעזור היא, לקחת אותן מתצורות עולם ה-IT הישן לחזית הווירטואליזציה".

מנוע צמיחה עסקית
מספרת תמר שלם, מנמ"רית חברת לגין תעשיות: "חיפשנו פתרון IT חדיש, שייקח אותנו קדימה ויגדל יחד איתנו בלי זעזועים במשך חמש שנים לפחות. החברה שלנו חוותה צמיחה מהירה ואנו לא מוכנים להסכים שה-IT יהפוך לגורם בולם, במקום מקדם עסקים. יועצי Genie הציעו תפיסה מתקדמת המבובסת על וירטואליזציה, במסגרת פרויקט Turnkey שכולל תכנון, ביצוע, הטמעה והרצה -זה מה שקיבלנו. מעבר חלק, ללא הפרעה למהלך העסקים, למערכת חדשה עם ביצועים מצוינים ואמינות קריטית. המערכת הוירטואלית מוכנה לגידול ללא הגבלה, תחזוקה פשוטה והתאוששות מהירה מתקלות. במימוש נכון, וירטואליזציה היא, מיסודה, גם פתרון גיבוי על ידי יתירות (Redundancy) שאינו קורס במקרה של נפילת שרת – לכול היותר יש ירידה מסוימת בביצועים".

המומחים של Genie לוקחים ברצון אחריות "מקצה לקצה" גם על פרויקטים מורכבים, הכוללים שדרוג חומרה ותשתיות, התקנת מערכות הפעלה ואבטחה, והתאמת יישומים עסקיים לצרכים ספציפיים. "עבור הלקוח האופייני אנו מספקים פתרון מלא בשליטה מאוחדת", אומר גיא הוכמן. "הוא לא צריך להזמין יועצים, לנהל מו"מ עם קבלני תשתיות, להתמקח על מחיר הציוד ורשיונות התוכנה ובסוף לחפש מי אשם כשמשהו לא עובד כראוי. אנו עושים הכל, לוקחים אחריות על הכל ומבטיחים שבשורה התחתונה הלקוח יקבל תמורה אופטימלית לכספו.

אנו יכולים להבטיח זאת משום שאנו עובדים עם כל הספקים רבי המוניטין – יבמ, HP, דל, EMC, סיסקו ו-NetApp. אנו לא "בכיס" של אף ספק וביכולתנו לתת לכל לקוח פתרון "תפור לפי מידה" ללא הטיות של אינטרסים זרים. אפילו בבחירת מערכת הווירטואליזציה אנו "פתוחים" לפתרון של VMware או של מיקרוסופט, כצורך העניין. ואנו חושבים לזמן ארוך. גם מבחינת היחסים שלנו עם הלקוחות וגם מבחינת עלויות הבעלות הכוללות, ה-TCO של הפתרון. לא מסתנוורים ממחיר
רכישה "בהזדמנות" או מרשיון "במבצע". המטרה היא למזער עלויות ולמקסם ביצועים בכל מחזור החיים של הפתרון – משום שאנו רוצים להיות הבחירה המועדפת של הלקוח גם כשיגיע הזמן לעבור לפלטפורמה הבאה".

לחסוך כסף וזמן, כל יום
"בשורה התחתונה, אנו נמדדים ביכולתנו לחסוך ללקוח כסף ולשפר עבורו את תהליכי העבודה", אומר גיא הוכמן. "הטכנולוגיה שאנו מיישמים מכוונת אך ורק להשגת המטרות המוגדרות על-ידי הלקוח והולמות את החזון העסקי שלו. מנסיון, קל יותר להשיג הלימה נכונה כאשר נקודת המוצא היא וירטואליזציה, משום שכך אנו יכולים לכוונן את פרטי הפתרון תוך כדי ביצוע הפרויקט – גם אם חלו שינויים בסביבה התחרותית או שהלקוח חש צורך בשינוי ארגוני". מצטרף לדעתו, מייק פנציר, מנמ"ר געש מפעלי תאורה: "הבחירה ב-Genie לביצוע הפרויקט באה בעקבות בדיקה לעומק של מספר הצעות ותחרות בין חברות האינטגרציה.

הבדיקה העלתה שההצעה של Genie מצטיינת מבחינת ההלימה לתוכניות הארגון ומשקפת הבנה עמוקה של האתגרים לפניהם אנו עומדים. פתרונות הווירטואליזציה ש-Genie הטמיעה בגעש מפעלי תאורה, יצרו סביבת עבודה נוחה מאוד, פשוטה לשדרוג ותפעול וקלה לתחזוקה שוטפת. כאשר קולטים את התמונה הרחבה – השיפור המשמעותי בזמני התגובה של הארגון לאירועים פנימיים או חיצוניים, הירידה בעלויות תחזוקה במקביל לצמצום דרסטי של זמני השבתה ותקלות, הניצול הגבוה של המשאבים הקיימים והקטנת הצורך בשידרוגים ותוספות רישוי – ברור שהפתרון הזה חוסך לנו כסף וזמן כל יום".

"ווירטואליזציה אינה מטרה, אלא אמצעי", אומר גיא הוכמן. "אבל במקרה של SMB האמצעי הזה הוא קטגורי, צורך מוחלט. טעות לחשוב שרק חברות גדולות יכולות להרשות לעצמן את "הלוקסוס" של וירטואליזציה. ההיפך. זה לא לוקסוס ולא מחוץ להישג ידן של חברות SMB. צריך רק להרים טלפון ולהזמין יועץ של Genie כדי לראות שהדרך פתוחה לכל אחד, לקבל הרבה יותר IT תמורת פחות כסף ומריטת עצבים".

עשוי לעניין אותך:

יש לכם שאלות?

מלאו את הטופס ונציגנו ייצור עמכם:

דילוג לתוכן